Meteorologii au anunțat Cod Galben de înghețuri

  • 17 Aprilie 2022 13:05
Meteorologii au anunțat Cod Galben de înghețuri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat, pentru perioada 17-20 aprilie, Cod Galben de înghețuri, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în orele nocturne și ale dimineții, în intervalul menționat, predominant în jumătatea de nord, se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-3°C, precizează sursa citată

În perioada de referință, de duminică, 17 aprilie, vremea se răcește brusc, termometrele indicând maxime până la 10 grade Celsius. De asemenea, pe întreg teritoriul țării se anunță ploi cu descărcări electrice.

Specialiștii SHS afirmă că, pe parcursul lunii aprilie, de regulă, valorile temperaturii medii zilnice a aerului pot oscila în teritoriu între -1..-6ºC și +22..+25ºC.

În cea de-a doua lună a primăverii, înghețurile în aer sunt posibile pe teritoriul țării în medie până la 20 aprilie, iar la suprafața solului – până la sfârșitul lunii, însă în unii ani acestea se pot semnala și în luna mai.

Mâine, creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor. Se zice că așa cum va fi vremea în această zi, așa va fi și timpul de Paști. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău