Meteorologii anunță o săptămână cu temperaturi moderate, izolat ploi

  • 13 Iunie 2022 14:53
Meteorologii anunță o săptămână cu temperaturi moderate, izolat ploi

Săptămâna care a început se anunță cu temperaturi moderate, care nu vor depăși maxime de 28 de grade Celsius, izolat cu ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, marți, 14 iunie, se așteaptă valori termice diurne situate între 23-28 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va ajunge până la 18 grade. Tot mâine, mai cu seamă în regiunea de centru a țării, se așteaptă ploi cu descărcări electrice, scrie sursa citată.

Miercuri, prognozele arată temperaturi mai scăzute, dar nu cu mult, care vor reveni la mai cald, începând de joi. De vineri, 17 iunie, pe întreg teritoriul țării se anunță ploi, care vor purta diferit caracter de intensitate, în funcție de zonă geografică.

Conform SHS, căldurile caniculare se așteaptă se revină din săptămâna următoare.

Conform datelor observațiilor multianuale, iunie este în fond cea mai ploioasă lună a anului. Cantitatea medie lunară de precipitații pe teritoriul țării constituie 62-95 mm, iar numărul zilelor cu precipitații este de 10-13 zile. Potrivit sinopticienilor, cea mai mare cantitate de precipitații lunară a atins 330 mm (Brănești, Râșcani, 1985), iar cea mai mare cantitate zilnică – 193 mm (Valea Rusului, Fălești, 1985).

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău