METEO | Vreme instabilă în weekend și săptămâna viitoare în R.Moldova. În România, intemperiile au afectat zeci de localități

  • 16 Iunie 2018 13:27
METEO | Vreme instabilă în weekend și săptămâna viitoare în R.Moldova. În România, intemperiile au afectat zeci de localități

După o săptămână cu temperaturi caniculare, în acest sfârșit de săptămână vremea se anunță instabilă și cu temperaturi în scădere față de ultimele zile.

Sâmbătă și duminică noaptea, se vor semnala ploi însoțite de descărcări electrice pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Valorile termice se vor situa astăzi și mâine între 22 și 25 de grade în zona nordică, iar în localitățile de sud, maximele termice vor fi cuprinse între 24 și 27 de grade.

Vremea instabilă se va menține în nordul Republicii  Moldova și săptămâna viitoare, cu ploi și descărcări electrice.

În România, ploile torențiale din ultimele ore au afectat 44 de localități din 16 județe, inclusiv București - au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Uregență. Au fost inundate zeci de gospodării, beciuri și subsoluri, curți și anexe gospodărești. Salvatorii militari au acționat pe toata durata zilei de ieri și a nopții trecute pentru evacuarea apei cu motopompe și mașini de intervenție.

Meteorologii au emis pentru o scurtă perioadă de timp, cod roșu de furtuni și vijelii, pentru prima dată în România. Aversele au fost însoțite de vânt puternic, dar și de grindină de dimensiuni mari în mai multe zone - potrivit Radio România Actualități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău