Meteo: Vezi cum va fi vremea în această săptămână

  • 14 Noiembrie 2022 14:55
Meteo: Vezi cum va fi vremea în această săptămână

După o toamnă lungă și frumoasă, la mijloc de noiembrie iarna va da primele semne sub formă de ninsoare slabă și lapoviță, iar în următoarele zile vremea se va răci semnificativ.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), marți și miercuri, 15-16 noiembrie, vremea va fi determinată de prognoze relativ liniștite, cu temperaturi diurne până la 13 grade Celsius, și noaptea - până la 6 grade de căldură. Însă de joi, 17 noiembrie, valorile termice vor fi caracteristice începutului de iarnă – noaptea ger și ziua între 0-7 grade cu plus. În această săptămână se așteaptă să cadă și primii fulgi, transmite MOLDPRES.

Pentru perioada de referință, meteorologia populară vine cu semne tradiționale, care arată că atunci când pisica își linge blana și caută locuri mai calde, se arată vreme urâtă. Atunci când ciorile zboară în toate părțile va fi vreme rea, iar dacă stau liniștite - vremea va fi bună. Când cocoșul cântă într-un picior sau cântă mult, toata ziua, el vestește încălzirea vremii, iar dacă va cânta seara, e semn că se schimbă vremea.

De asemenea, grădinarii ar trebui să țină minte data când a căzut prima zăpadă (14 noiembrie) ca, la primăvară, să sădească bostanii tot într-o zi de 14. Din bătrâni se consideră că dacă se va respecta această regulă, va fi o roadă bogată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău