METEO | Cod galben de ÎNGHEȚURI începând cu 28 septembrie

  • 25 Septembrie 2017 13:23
METEO | Cod galben de ÎNGHEȚURI începând cu 28 septembrie

Meteorologii prognozează pentru această săptămână temperaturi în descreștere atât în timpul zilei, cât și al nopții. De asemenea, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de înghețuri pentru cea mai mare parte a țării. 

Pe parcursul acestei săptămâni vom avea vreme preponderent fără precipitații, temperaturile vor fi specifice acestei perioade a anului. Marți și miercuri, pe 26 și 27 septembrie, maximele vor oscila între +21 și și +24 de grade, începând cu joi temperaturile vor scădea, potrivit meteorologul Natalia Ungureanu.

„Începând cu 28 septembrie temperaturile sunt în tendință de descreștere până pe 2 octombrie vor oscila între 12 și 17 grade. Temperaturile nocturne la fel sunt într-o tendință de descreștere, până la sfârșitul acestei săptămâni vor oscila între +2 și +7 grade.”

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de înghețuri de pe 28 septembrie până pe 2 octombrie.

„Pe 28 septembrie se prevăd, în orele dimineții, preponderent, în raioanele de nord, înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1 și -2 grade Celsius, cu răspândire pe o mare parte a teritoriului, de pe 29 septembrie  până pe 2 octombrie , cu intensificare de la -1 până la -3 grade Celsius.”

Potrivit site-urilor internaționale de meteorologie, la începutul lunii octombrie, în Republica Moldova, se vor înregistra temperaturi medii de +15 grade Celsius și vor crește până la +20 de grade la mijlocul lui octombrie. Iar la sfârșitul lui octombrie temperaturile în timpul zilei vor coborî până la +8 grade Celsius și vor veni ploile.

În această dimineață, mai multe curse aeriene au fost reținute din cauza ceții dense. De asemenea, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile au fost întârzieri și la aterizarea unor curse pe aeroportul din Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău