Meșteri populari din Republica Moldova vor participa la târgul „Mărțișor – simbol și tradiție”, organizat la Iași

  • 19 Februarie 2017 12:04
Meșteri populari din Republica Moldova vor participa la târgul „Mărțișor – simbol și tradiție”, organizat la Iași

Meșteri populari din Republica Moldova vor participa la târgul-expoziție de mărțișoare „Mărțișor – simbol și tradiție”, care se va desfășura la Iași în perioada 25 februarie – 5 martie 2017.

Meșterița populară Eugenia Moldovanu, din Republica Moldova, va participa la expoziția-târg cu lucrările sale fabricate din fibre vegetale. „Am îngerași confecționați din paie, cu mărțișor din ațe, omuleți îmbrăcați în port popular, clopoței, ilustrații cu fibre vegetale, cu flori”, a spus Eugenia Moldovanu reporterului IPN.

Programul expoziției este unul variat, iar meșterii populari care își expun lucrările sunt din diferite zone etnografice ale României și din Republica Moldova. „Pe toată durata desfășurării evenimentului vor avea loc demonstrații practice ale meșterilor populari, ateliere de inițiere a copiilor în tehnica confecționării mărțișorului tradițional și momente artistice susținute de grupuri de elevi”, spune Eugenia Moldovanu.

„Mărțișor – simbol și tradiție” se află la a doua ediție. Organizatorii și-au propus să promoveze meșteșugurile populare tradiționale în vederea conservării particularităților românești în diversitatea europeană, precum și transmiterea acestora către tânăra generație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău