Messi l-a egalat pe Raul în clasamentul all time al marcatorilor din Liga Campionilor

  • 06 Noiembrie 2014 10:16
Messi l-a egalat pe Raul în clasamentul all time al marcatorilor din Liga Campionilor

Argentinianul Lionel Messi, atacantul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, ajuns la 71 de goluri înscrise în Liga Campionilor, grație 'dublei' reușite miercuri pe terenul formației olandeze Ajax Amsterdam (2-0).

Jucătorul Barcelonei egalându-l astfel pe spaniolul Raul Gonzalez în clasamentul all time al marcatorilor din cea mai importantă competiție europeană intercluburi.

Messi, cvadruplu câștigător al 'Balonului de Aur' (2009, 2010, 2011, 2012), a deschis scorul în minutul 36 al partidei de pe Amsterdam Arena, trimițând balonul cu capul în poarta olandezilor, tot el fiind cel care a stabilit rezultatul final, în repriza secundă, după o combinație cu Pedro (min.76).

'Este Messi cel mai bun jucător din toate timpurile? Cu siguranță!', a declarat antrenorul Barcelonei, Luis Enrique, la finalul partidei. 'Este cel mai bun jucător pe care l-am văzut vreodată în cursul carierei mele, atât ca fotbalist cât și ca antrenor', a adăugat fostul internațional spaniol.

Grație celor două goluri de la Amsterdam, Messi l-a depășit și pe marele său rival, portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), autorul a 70 de goluri în Champions League, care nu a reușit să marcheze însă în partida pe care echipa sa a câștigat-o la limită marți seara, pe teren propriu, în fața englezilor de la FC Liverpool (1-0).

Iată cum se prezintă acum clasamentul all time al marcatorilor din Liga Campionilor:
1. Raul Gonzalez (+) 71 goluri
. Lionel Messi (FC Barcelona) 71
3. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 70
4. Ruud van Nistelrooy (+) 56
5. Thierry Henry (+) 50
6. Andrei Șevcenko (+) 48
7. Filippo Inzaghi (+) 46
8. Didier Drogba (Chelsea) 43
9. Alessandro Del Piero (+) 42
10. Karim Benzema (Real Madrid) 41
. Zlatan Ibrahimovic (Paris SG) 41

Jucătorii urmați de semnul (+) s-au retras din activitate sau nu mai evoluează la cluburi din Europa.

Clasamentul golgheterilor actualei ediții din Liga Campionilor este dominat de brazilianul Luiz Adriano, elevul lui Mircea Lucescu la Șahtior Donțek, cu 9 goluri, urmată de francezul Karim Benzema (Real Madrid) - 5 goluri, argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), portughezul Jackson Martinez și algerianul Yacine Brahimi (ambii FC Porto) - cu câte 4 goluri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău