Mesajul UE cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii: Vom lupta fără încetare pentru apărarea drepturilor femeii

  • 08 Martie 2017 18:40
Mesajul UE cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii: Vom lupta fără încetare pentru apărarea drepturilor femeii

Cu ocazia Zilei internaționale a femeii, Uniunea Europeană reafirmă angajamentul său față de “apărarea drepturilor femeii în fața discriminării și violențelor bazate pe diferențele de gen”, potrivit unui comunicat al Serviciului European de Acțiune Externă.

“Cu 60 de ani în urmă, egalitatea dintre femei și bărbați a fost stipulată în Tratatul de la Roma, fiind una dintre principalele valori fundamentale ale UE. De atunci, Uniunea a continuat să facă progrese vizibile pe toate palierele de activitate, scrie caleaeuropeana.ro. În 2017 există mai multe femei încadrate în câmpul muncii, mai multe femei care au absolvit studii universitare și mai multe femei care activează în spectrul politic sau dețin poziții importante în cadrul companiilor europene. În cadrul Comisiei, 55% din forța de muncă este asigurată de femei“, este precizat în comunicatul amintit mai sus.

În ciuda progreselor realizate, UE atrage atenția asupra diferențelor dintre femei și bărbați privind rata de angajate. “Rata de angajare a femeilor la nivelul Uniunii a atins cel mai ridicat nivel în anul 2016 ( 65.5%), dar există în cotinuare o diferență importantă dacă ne raportăm la nivelul de angajare al bărbaților ( 77%)“.

“Atacurile la adresa femeilor sunt în creștere. Vom continua să acționăm, atât în interiorul granițelor, cât și dincolo de acestea prin intermediul Angajamentului Strategic pentru Egalitatea de șanse între femei și bărbați – 2016-2019, Comisia Europeană se adresează inegalității privind aspecte-cheie precum locul de muncă, salariul și violența împotriva femeilor”, mai este precizat în comunicatul.

“Comisia Europeană urmărește ca în 2017 să elimine toate formele de violență împotriva femeilor și fetelor, prezentând anul acesta o nouă inițiativă privind crearea unui echilibru între viața profesională a părinților și aparținătorilor și viața personală. Prin reformarea Sistemului european comun de azil, refugiații de gen feminin care ajung în Europa vor beneficia de spijin legal, sprijin medical, cosiliere și de asistență socială”, mai spune comunicatul în care sunt oferite o serie de acțiuni concrete prin care UE urmărește să combată diferențele de gen din diferite sectoare.

“Nu ne vom opri din lupta pentru egalitatea de gen, din a asigura condiții sigure femeilor și fetelor. Uniunea Europeană se angajează, așa cum a făcut și acum 60 de ani, să asigure egalitate pentru toate femeile din întreaga lume“, asigură blocul comunitar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău