Mesajul Președintelui Director General al Radio România, Georgică Severin, pentru ascultătorii Radio Chișinău

  • 01 Decembrie 2017 10:03
0%
00:00:00
00:00:00

Stimați ascultători ai Radio Chișinău!

Pentru mine, ca președinte director general al Societății Române de Radiodifuziune, este o bucurie să mă adresez astăzi dumneavoastră, ascultători fideli ai celui mai vechi post de radio în limba română din capitala Republicii Moldova.

Postul Radio Chișinău are o tradiție deosebită, el fiind primul post teritorial al Societății Române de Radiodifuziune, în afara Bucureștiului. Vremurile și problemele apărute de-a lungul zecilor de ani au făcut ca postul Radio Chișinău, la un moment dat, să dispară, dar el a apărut în ultimii ani, astăzi aniversând șase ani de când funcționează, datorită deciziei Parlamentului României și sprijinului acordat de întreaga clasă politică. Nu exista un vehicul mai bun pentru această punte de unde între cele două țări surori decât Societatea Română de Radiodifuziune, în aceste condiții, de 1 Decembrie, ziua tuturor românilor.

Este un prilej de sărbătoare nu numai pentru echipa de la Radio Chișinău, pe care o felicit și căreia îi mulțumesc cu această ocazie, cât și pentru toți ascultătorii postului Radio Chișinău, pentru toți românii din Republica Moldova și pentru toți cetățenii Republicii Moldova care, indiferent de limba pe care o vorbesc, se gândesc că viitorul  Republicii Moldova este, mai devreme sau mai târziu, alături de România, în Uniunea Europeană.

Radio Chișinău nu ar putea exista sub forma în care există astăzi, dacă nu ar exista ascultătorii fideli, cei care zi de zi stau alături de realizatorii, de reporterii Radio Chișinău, pentru a auzi ceea ce se întâmplă în România, pentru a asculta valorile culturale nou apărute atât la București, cât și în capitala Republicii Moldova, tot ceea ce este important pentru ascultătorii noștri să afle. 

Nu se poate să nu subliniez că Radio Chișinău este o parte integrantă a Radio România, este principalul vector  de comunicare al valorilor românești, europene și universale și este, cum spuneam mai devreme, o punte mediatică între București și Chișinău, între românii din țară și românii din Republica Moldova.

În acest moment de sărbătoare, de șase ani de aniversare, de 99 de ani de stat unitar român, trebuie să sperăm cu toții, să avem încredere că viitorul Republicii Moldova este unul de factură europeană, iar România și Radio România susțin necondiționat aspirațiile europene ale Republicii Moldova și ale ascultătorilor Radio Chișinău.

Vă mulțumesc. La mulți ani!

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău