Mesajul președintei Maia Sandu, de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor: „Nu există nicio scuză pentru violența față de femei”

  • 25 Noiembrie 2023 15:00
Mesajul președintei Maia Sandu, de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor: „Nu există nicio scuză pentru violența față de femei”

„Nu există nicio scuză pentru violența față de femei. Nu există nicio scuză pentru violență”, în general., a transmis președibta Maia Sandu într-un mesaj pe Facebook, prilejuit de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor

 
„În fiecare an, pe 25 noiembrie, vorbim despre o problemă care afectează femeile din lumea întreagă. Republica Moldova nu este o excepție. Anual, circa 40 de femei își pierd viața din cauza violenței, iar multe alte femei suferă tot felul de abuzuri.
 
Acum doi ani, Moldova a ratificat Convenția de la Istanbul, pentru a proteja viața și demnitatea fetelor și femeilor. Au fost create centre de susținere și, în curând, va funcționa o instituție care va coordona și monitoriza activitățile instituțiilor publice de combatere a violenței.
 
Însă pentru combaterea violenței împotriva femeilor e necesară implicarea întregii societăți.
 
Vă îndemn să discutați cu copiii, cu tinerii pentru a le cultiva valorile respectului și demnității umane. Vă îndemn ca, împreună, să combatem violența, abuzurile, lipsa de respect și stereotipurile.
 
Doar împreună putem construi o societate mai bună pentru noi toți”, a transmis Maia Sandu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău