Mesajul Maiei Sandu către cetățeni cu privire la convocarea Adunării naționale Moldova Europeană, în data de 21 mai

  • 10 Aprilie 2023 19:22
Mesajul Maiei Sandu către cetățeni cu privire la convocarea Adunării naționale Moldova Europeană, în data de 21 mai

O mare Adunare Națională „Moldova Europeană”, la care cetățenii Republicii Moldova se vor pronunța referitor la parcursul european al țării urmează a fi convocată la Chișinău pe 21 mai. Un anunț în acest sens a fost făcut de președinta Maia Sandu, într-un discurs televizat, adresat națiunii, scrie Radio Chișinău.

„Am lansat inițiativa de a convoca la Chișinău o adunare a cetățenilor în care să spunem lumii că noi suntem europeni și că aceasta e calea aleasă de noi. Să dăm răspuns celor care întreabă ce vor moldovenii. Un răspuns răspicat și clar. Să se audă vocea noastră, a celor mulți – vocea poporului nostru”, a declarat șefa statului.

Maia Sandu a îndemnat cu acest prilej cetățenii și partidele politice, care au viziuni pro-europene, să se alăture și să participe la Adunarea Națională ”Moldova Europeană”.

„În tot acest timp, în care moldovenii muncesc din răsputeri pentru a avea grijă cu demnitate de familiile lor și pentru a rămâne liberi, încă avem în țara noastră persoane care ne amenință cu războiul. În tot acest timp, noi toți, alături de Guvern, de majoritatea parlamentară, am făcut totul pentru a proteja oamenii, am acționat previzibil, disciplinat și cu înțelepciune ca să asigurăm pacea și stabilitatea în țara noastră. Un rol important l-au avut și îl au adevărații patrioți din instituțiile de forță, care și-au făcut datoria și și-au respectat jurământul dat poporului. Un rol mare l-au avut prietenii noștri externi care ne-au ajutat și au dat de înțeles că sunt gata să ne protejeze de orice amenințare.

Timpul a demonstrat că am ales calea cea dreaptă, iar cei care visau să destabilizeze situația în Moldova au eșuat. Poporul nostru este înțelept și nu a călcat în capcana întinsă de cel viclean.

În același timp, banii murdari, care finanțează încercările de destabilizare, continuă să curgă. Sunt persoane fără minte în Moldova care se uită la ce se întâmplă în Ucraina și se bucură de crimele de acolo. Care văd ororile din Bahmut, Bucea, Mariupol, Herson și spun că ai lor sunt aproape. Acești oameni care și-au vândut țara sunt gata acum să vadă satele și orașele noastre făcute una cu pământul numai pentru ca ei să poată reveni la putere. Sunt gata să vadă casa părintească lovită de bombe, numai ca ei să mai fure miliarde. 

Europa e cu ochii pe noi. Întreaga lume e cu ochii pe noi. 

Mulți au impresia greșită că cetățenii Republicii Moldova privesc cu nepăsare la ceea ce se întâmplă. Mulți cred, în mod eronat, că cetățenii țării noastre sunt indiferenți și nu iau atitudine. Unii încă își pun întrebarea dacă poporul nostru își dorește cu adevărat aderarea la Uniunea Europeană.

Eu vă propun să le răspundem. 

Eu vă îndemn să ne manifestăm, ca popor, decizia clară de a fi parte a familiei europene, bazată pe respect, stabilitate și colaborare economică. Eu vă îndemn să arătăm că unicul stăpân al acestui pământ este poporul Republicii Moldova. Eu vă îndemn să le explicăm, celor care mai au dubii, că deciziile privind viitorul Republicii Moldova se iau în Republica Moldova.

A venit timpul ca moldovenii să arate că suntem un popor hotărât, un popor stăpân în casa lui, un popor care își poate apăra cu fruntea sus democrația, pacea și comunitățile”, a adăugat Maia Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău