Mesajul ironic al lui Donald Trump la întrevederea cu Vladimir Putin de la summitul G20: „Te rog, nu te amesteca în alegeri”

  • 28 Iunie 2019 09:51
Mesajul ironic al lui Donald Trump la întrevederea cu Vladimir Putin de la summitul G20: „Te rog, nu te amesteca în alegeri”

Cu un zâmbet ironic, președintele american Donald Trump i-a cerut vineri omologului său rus, Vladimir Putin, să nu se amestece în alegeri, scrie Agerpres.

Reuters și AFP remarcă atmosfera amicală de la întâlnirea celor doi șefi de stat, la summitul G20 de la Osaka.

Trump a părut să minimalizeze scandalul generat de presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, din 2016. Întrebat de un reporter dacă va aduce problema în discuția pe care urma să o aibă cu Putin, președintele Statelor Unite a răspuns: "Da, desigur" și a arătat spre liderul de la Kremlin, căruia i s-a adresat apoi direct. Acesta a continuat să zâmbească și în timp ce i se traducea schimbul de replici și chiar a râs la apelul jovial repetat de Trump: "Te rog, nu te amesteca în alegeri. Nu te amesteca în alegeri".

"Nu ne-am mai văzut de mult", a observat președintele Rusiei, subliniind însă că administrațiile de la Moscova și Washington au "lucrat mult" și după ultima sa întrevedere cu Trump, la summitul de la Helsinki, din iulie anul trecut.

Trump a fost criticat în SUA pentru tonul conciliant de la precedenta întâlnire cu Putin, iar evenimentul din Japonia era așteptat de mulți americani, în contextul continuării anchetelor Congresului asupra legăturilor dintre campania sa electorală și Rusia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău