Mesajul Armatei israeliene către locuitorii din Gaza. Ofensiva terestră pare iminentă

  • 13 Octombrie 2023 08:43
Mesajul Armatei israeliene către locuitorii din Gaza. Ofensiva terestră pare iminentă

Purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari subliniază că Israelul nu dorește să facă rău civililor palestinieni. „Ne luptăm cu un grup terorist, nu cu populația din Gaza. Vrem ca civilii să nu fie răniți, dar nu putem trăi cu stăpânirea Hamas-ISIS lângă granița noastră”, a spus Hagari. El spune că ordinul de evacuare a palestinienilor din zonă are scopul de a permite „libertatea de acțiune și mări daunele aduse Hamas.”

„Hamas a efectuat unul dintre cele mai îngrozitoare acte pe care le-a văzut lumea, depunem eforturi pentru a evacua rezidenții pentru a adânci pagubele, pentru a prăbuși această organizație”, spune Hagari, potrivit G4Media.

După ce ONU a transmis că o astfel de evacuare în 24 de ore ar fi imposibilă, Hagari a spus că „înțelegem că va dura câteva zile.”

„Transmitem [avertismentul] prin canale de comunicare și în arabă, există modalități prin care mesajul ajunge la populație”, adaugă el. „Cine nu ascultă aceste recomandări, își pune familia în pericol.”

Mesajul Armatei israeliene către locuitorii din Gaza: „Organizația teroristă Hamas a purtat un război împotriva statului Israel , iar orașul Gaza este o zonă în care au loc operațiuni militare. Această evacuare este pentru propria dumneavoastră siguranță. Vă veți putea întoarce în orașul Gaza dor atunci când va fi făcut un alt anunț care să vă permită acest lucru. Nu vă apropiați de zona gardului de securitate al Israelului. Teroriștii Hamas se ascund în orașul Gaza, în interiorul tunelurilor, sub case și în clădirile populate cu civili nevinovați care vă folosesc ca scuturi umane”.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău