Mesaj RO-Alert pentru nordul județului Tulcea. Un grup de drone au fost reperate lână România

  • 27 Septembrie 08:00
Mesaj RO-Alert pentru nordul județului Tulcea. Un grup de drone au fost reperate lână România

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din România a emis, în această noapte, un mesaj RO-Alert pentru populația din zona de nord a județului Tulcea, după ce structurile cu rol de apărare și monitorizare a spațiul aerian de frontieră au reperat un grup de drone care se îndreptau către ținte de pe teritoriul ucrainean aflate la granița cu România, transmite News.ro.

În cursul nopții, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj RO-Alert pentru populația din zona de Nord a județului Tulcea după ce, structurile cu rol de apărare și monitorizare a spațiul aerian de frontieră au reperat un grup de drone care se îndreptau către ținte de pe teritoriul ucrainean aflate la graniță cu România. Astfel, mesajul transmis către populație, face un apel la calm, iar în cazul în care cad obiecte din spațiul aerian, să respecte recomandările de adăpostire și de autoprotecție transmise prin mesajul RO-Alert”, a transmis ISU Tulcea, potrivit sursei citate.

Conform ISU Tulcea, au fost înregistrate două apeluri la 112 – unul pentru a cere informații, iar un al doilea a fost cel în care apelantul a relatat că aude explozii în zona de nord, pe teritoriul ucrainean.

De asemenea, zonele vizate de atacurile Federației Ruse sunt pe teritoriul ucrainean, la mică distanță de granița cu România și astfel există posibilitatea ca anumite obiecte în urma ripostei armatei ucrainene să cadă pe teritoriul românesc. Facem încă o dată precizarea pentru liniștea comunităților din zona de Nord a județului Tulcea, dar și celor ce ajung în zona respectivă ca turiști că nu sunt vizate ținte ori zone de pe teritoriul României!”, indică sursa citată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sat
22
Sun
16
Mon
14
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău