Mesaj emoționant al prințul Charles, la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta. „Devotamentul ei inspiră tot mai multă admirație”

  • 06 Februarie 2022 16:38
Mesaj emoționant al prințul Charles, la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta. „Devotamentul ei inspiră tot mai multă admirație”

Prințul Charles i-a adus un omagiu Reginei Elisabeta a doua, cu ocazia Jubileului de Platină pentru „realizarea remarcabilă” a celor 70 de ani petrecuțu pe tronul Marii Britanii, relatează BBC.

Prințul Charles a salutat dorința mamei sale ca soția sa Camilla, ducesa de Cornwall, să fie numită regină consoartă atunci când el va deveni rege. Prințul a spus că el și soția sa sunt „foarte conștienți de această onoare”, scrie digi24.ro.

Regina este primul monarh britanic care sărbătorește un Jubileu de Platină, dar nu participă la niciun eveniment public cu această ocazie.

Devotamentul Reginei pentru bunăstarea întregului popor inspiră tot mai multă admirație cu fiecare an care trece”, a scris prințul Charles într-o declarație publică.

„Anul acestui Jubileu de Platină ne aduce tuturor ocazia de a ne uni pentru a celebra activitatea Reginei, prin al cărei exemplu vom continua să fim conduși în anii următori”, a mai spus prințul de Wales.

Regina Elisabeta a II-a este primul monarh din istoria Marii Britanii care ajunge la Jubileul de Platină, adică la 70 de ani de domnie. Regina a declarat că urcarea ei pe tron este o zi pe care chiar și după 70 de ani și-o amintește la fel de bine, marcând atât moartea tatălui său, regele George al VI-lea, cât și începutul domniei sale. Ea a ajuns pe tron când avea doar 25 de ani.

Într-un mesaj care marchează cea de-a 70-a aniversare a domniei sale, Regina Elisabeta a II-a a anunțat că dorește ca ducesa de Cornwall, Camilla, să aibă numele de „regină” atunci când moștenitorul Coroanei, prințul Charles, va deveni rege.

Până acum, existau speculații că soția prințului Charles va fi numită „Prințesă consoartă”, dar în mesajul Reginei Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de Platină se spune că, „atunci când va veni acel moment”, Camilla trebuie să devină „regina consoartă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău