Mesaj al premierului Dorin Recean, transmis Patriarhului României: „Sunteți așteptat acasă, în Basarabia, la Chișinău. Acolo avem nevoie de un spirit autentic românesc”

  • 23 Iulie 2023 14:00
Mesaj al premierului Dorin Recean, transmis Patriarhului României: „Sunteți așteptat acasă, în Basarabia, la Chișinău. Acolo avem nevoie de un spirit autentic românesc”

Premierul Dorin Recean, a transmis un mesaj Patriarhului României cu ocazia anicersării zilei de naștere a acestuia. Prim-ministrul Republicii Moldova a fost prezent la un eveniment festiv organizat ieri, 22 iulie, la București, la care au participat ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, autorități și reprezentanți ai unor instituții publice din România.

„Sunt emoționat. Știu că este ziua Preafericirii Voastre de naștere, dar vreau la început să spun ceva despre mine, și anume faptul că mintea îmi spune că sunt în ospeție, dar în suflet mă simt acasă și vreau să vă mulțumesc dumneavoastră, Bucureștiului pentru acest sentiment

Vă doresc ca întotdeauna să simțiți admirația și mulțumirea sufletelor de care aveți grijă, pe care le îndrumați, și vreau să vă spun că sunteți așteptat acasă, în Basarabia, la Chișinău.

Acolo avem nevoie de un spirit autentic românesc, care vă caută și care încontinuu vrea să facă parte din Biserica mamă. Vreau să vă mulțumesc pentru viziunea dumneavoastră și să vă doresc în continuare să puteți să propagați acest spirit al educației creștine.

Am văzut într‑un interviu că v‑ați definit ca un creștin ortodox practic. Această viziune mi se pare una foarte clară și foarte necesară în timpul de astăzi”, a menționat Receean.

În Basarabia, creștinii au nevoie de spiritul dumneavoastră, pentru că suntem în zona proximității cu războiul și este nevoie ca rugăciunile să fie îndreptate spre pace.

Avem provocări acolo pe care știm sigur că, având în vedere viziunea dumneavoastră, le putem rezolva împreună. Vă doresc multă sănătate ca să putem să realizăm cele mai importante lucruri pentru cetățeni!”, a transmis Dorin Recean, potrivit Ziarului Lumina. 

Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sărbătorit sâmbătă, 22 iulie, împlinirea a 72 de ani. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău