Angela Merkel își face prima apariție publică purtând mască, pentru a aplana criticile

  • 03 Iulie 2020 15:15
Angela Merkel își face prima apariție publică purtând mască, pentru a aplana criticile

Cancelarul german Angela Merkel și-a făcut vineri prima apariție publică având mască, după ce la începutul săptămânii a respins acuzațiile de ipocrizie pentru că nu poartă una, relatează Reuters.

Merkel a intrat în Bundesrat, camera superioară a parlamentului, purtând o mască neagră marcată cu EU2020.de, site-ul dedicat președinției de șase luni a Uniunii Europene, pe care Germania a preluat-o la 1 iulie.

Merkel, al cărei guvern a introdus obligativitatea măștii în unele spații publice, a fost întrebată luni de un jurnalist, la o conferință de presă, de ce nu a fost văzută niciodată purtând mască în public.

Ea a răspuns că nu trebuie să aibă mască atunci când respectă regulile de distanțare, dar că poartă una atunci când nu poate face asta, de exemplu la cumpărăturile private, când nu este văzută de presă.

"Dar nu o să vă spun când merg la cumpărături", a declarat ea zâmbind.

Merkel a fost lăudată pentru reacția sa la criza coronavirusului, iar cota sa de popularitate a crescut.

Cea mai mare economie a Europei a gestionat pandemia de COVID-19 mult mai bine decât majoritatea vecinilor săi, ajutată de măsurile de izolare relativ ușoare care au permis ca o parte a activității sociale și industriale să continue și pe perioada lunilor de vârf ale pandemiei, dar și de pachete solide de salvare și de stimulare.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău