Merkel a pus piciorul în prag | Refuză să mai vândă companiile germane chinezilor

  • 02 Noiembrie 2016 11:29
Merkel a pus piciorul în prag | Refuză să mai vândă companiile germane chinezilor

Guvernul german își dorește capacitățI sporite de a bloca preluările de companii locale de către investitori chinezi pe fondul îngrijorării în creștere că unele dintre cele mai prețioase tehnologii ale țării ar putea ajunge în mâinile chinezilor.

În acest sens, guvernul german exercită presiuni pentru adoptarea de noi reguli la nivelul UE care ar permite statelor membre să-și protejeze companiile din sectoare strategice de asaltul chinezilor, în special când cumpărătorii au legătură cu statul chinez, scrie Financial Times, citat de Money.ro.

Mișcarea vine ca reacție la o serie recentă de tranzacții în care sunt implicaiți investitori chinezi.

Într-un interviu acordat FT, ministrul adjunct al economiei din Germania, Matthias Machnig, a declarat că guvernul agrează investițiile străine, însă privește cu reticență tranzacțiile care par manevrate de stat sau care implică o simplă încercare de a câștiga acces la tehnologii germane.

“Trebuie să dispunem de capacitatea de a investiga tranzacțiile când este clar că raționamentul din spatele acestora ține de politica industrială sau transferuri de tehnologie”, a declarat ministrul german, indicând necesitatea unei baze juridice mai solide pentru astfel de investigații.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău