Merită să zburăm pe Lună pentru Transnistria? (Adevărul)

  • 15 Noiembrie 2012 13:34
Merită să zburăm pe Lună pentru Transnistria? (Adevărul)

Merită să zburăm pe Lună pentru Transnistria? – o întrebare pusă de istoricul Igor Cașu în Adevărul.

 Autorul își exprimă temerea că după în relația dintre Chișinău și Tiraspol s-ar putea reveni la situația de pe timpul lui Smirnov. Indiferent cine e lider la Tiraspol, atâta timp cât Rusia e în spate și își păstrează ilegal armata acolo, nimic fundamental nu se va schimba. Și nicio călătorie pe Lună sau pe Marte nu poate schimba acest lucru, constată autorul.

Vom avea un serviciu de salvare ca în România, titrează Adevărul. De anul viitor urgențele medicale din cele 11 raioane de pe malul stâng al Prutului vor putea fi acoperite cu un elicopter medical pilotat de un echipaj românesc, potrivit unui plan de acțiuni româno-moldovenesc în ceea ce privește dezvoltarea medicală.

„Coștereața“ va rămâne în picioare, al titlu din Adevărul. Autoritățile municipale se declară dezarmate în lupta cu construcțiile neautorizate și cer amendarea legislației. Primăria a pierdut în instanță dreptul de a demola construcția de pe bulevardul Alecu Russo, cea care a fost ridicată cu încălcări și care împiedică acum lărgirea străzii.

Posturile de vârf dau bătăi de cap, constată Timpul, care scrie că după alegerea grea a președintelui țării, acum se pare că vrem batem propriul record: alegerea directorului TRM se lungește obositor de mult.

Constantin Tănase scrie în Timpul cumșoferii omoară oamenii pe străzi și cum influențează aceasta asupra integrării RM în UE. autorul constată că trăim într-o societate guvernată de haos, o societate care plătește bani grei pentru a elabora legi bune, dar care nu se respectă. Nu sărăcia, joasele standarde de viață ne împiedică să ne integrăm în Europa, ci mentalitățile din societatea noastră, subliniază C. Tănase. Într-o Europă care are cultul legii, nu-și poate găsi loc o Moldovă care are cultul nihilismului juridic.

Uniunea Eurasiaticăeste în ceață, susține Nicole Negru într-un comentariu din Jurnal de Chișinău. Autorul amintește de recenta declarație a spicherului rus, Serghei Narîșkin, privind posibilitatea creării unui organ supranațional în baza Uniunii eurasiatice, care a provocat reacții negative în Kazahstan, iar președintele belarus a răspuns că Minskul preferă să nu se implice în chestiunea parlamentului eurasiatic. Totodată, autorul subliniază și declarația președintelui kazah Nursultan Nazarbaev facută la Istambul precum că „Va veni timpul când toți turcii se vor uni”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău