Memorandum de colaborare între Comitetele Olimpice ale R.Moldova și României

  • 26 Ianuarie 2017 15:10
Memorandum de colaborare între Comitetele Olimpice ale R.Moldova și României

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu și Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova Nicolae Juravschi vor semna în joi, 26 ianuarie, seara la Chișinău un memorandum de colaborare între cele două instituții. 

Președintele CNOS Nicolae Juravschi a declarat în cadrul unei conferințe de presă că acest acord prevede mai multe acțiuni de cooperare între părți, schimburi de experiență, vizite și stagii de pregătire comună a loturilor de atleți, pentru viitorul ciclu olimpic cel care va culmina cu Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Vizita la Chișinău a delegației române în frunte cu președintele COSR campionul olimpic Mihai Covaliu și secretarul general George Boroi este prilejuită de participarea la Cina Olimpică, eveniment aniversar organizat anual de către CNOS și dedicat zilei de fondare a instituției, la 29 ianuarie 1991.

Mihai Covaliu a menționat că este prima sa vizită în Republica Moldova și a apreciat relațiile de colaborare dintre cele două instituții olimpice.

Mihai Covaliu a fost ales Președinte al COSR în data de 15 noiembrie 2016. La Jocurile Olimpice din Sydney din 2000 Mihai Covaliu a devenit primul campion olimpic al României la sabie, iar la Beijing în 2008 a câștigat medalia de bronz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău