Memorandum de colaborare dintre Universitatea de Stat din Moldova și Ministerul Muncii și Protecției Sociale

  • 25 Noiembrie 13:15
Memorandum de colaborare dintre Universitatea de Stat din Moldova și Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Universitatea de Stat din Moldova a semnat un Memorandum de cooperare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), ce are drept scop pregătirea asistenților sociali, accentuând importanța implicării mediului academic în elaborarea și avizarea politicilor sociale. Semnatare ale Memorandumului sunt și alte trei instituții de învățământ superior din Republica Moldova.

Memorandumul face parte din Programul național pentru protecția copilului, lansat de  Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății, se arată în comunicat.

La eveniment au fost prezenți  Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Toaplă, Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, prim-prorectorul USM, Otilia Dandara, dar și reprezentanții instituțiilor de învățământ superior, semnatare ale documentului.

Scopul Memorandumului este consolidarea parteneriatului dintre MMPS și mediul academic privind pregătirea universitară și formarea continuă a asistenților sociali și a specialiștilor în domeniul protecției copilului.

Obiectivele principale se referă la formarea profesională a specialiștilor din domeniul social în raport cu nevoile pieței muncii, simplificarea dialogului dintre mediul academic și MMPS în elaborarea și avizarea de politici sociale, dezvoltarea cercetărilor științifice pentru fundamentarea politicilor în domeniu și nu în ultimul rând fortificarea statutului asistenților social și ai specialiștilor în domeniul protecției copilului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
0,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,63 m/s
Fri
1
Sat
1
Sun
1
Mon
0
Tue
0
Arhivă Radio Chișinău