Membrii unei familii din Armenia suspectați de deținere de documente false, opriți la Aeroportul Chișinău

  • 08 Ianuarie 2023 15:53
Membrii unei familii din Armenia suspectați de deținere de documente false, opriți la Aeroportul Chișinău

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost depistați doi cetățeni ai Armeniei care dețineau acte lituaniene falsificate. Străinii împreună cu cei doi copii ai lor s-au prezentat ieri, 7 noiembrie 2023, printre pasagerii de la cursa „Erevan - Chișinău” și intenționau să continue călătoria spre Duselldorf, Germania.

La ghișeul de tranzit, trei dintre persoane au prezentat pașapoarte germane cu statul de refugiat, iar unul dintre părinți avea în posesie pașaportul armean și un permis de ședere lituanian. Din primele cercetări, polițistul de frontieră în comun cu ofițerul FRONTEX au constatat că permisul este falsificat. 

Astfel, a fost luată decizia extinderii verificărilor, iar ca rezultat asupra altui părinte au fost descoperite un ID Card și un permis de conducere, ambele ar fi eliberate de autoritățile lituaniene, cu semne vădite de falsificare.

În fapt, actele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei, familiei i-a fost întreruptă călătoria, fiind returnată în țara de pornire.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău