Membrii corului de la Notre-Dame din Paris au susținut concertul de Crăciun purtând echipamente de securitate

  • 25 Decembrie 2020 13:50
Membrii corului de la Notre-Dame din Paris au susținut concertul de Crăciun purtând echipamente de securitate

Membrii corului de la Notre-Dame din Paris au purtat căști și salopete specifice muncitorilor din construcții în timp ce au susținut joi seară tradiționalul concert din Ajunul Crăciunului în această catedrală, grav avariată de un incendiu în aprilie 2019, informează DPA, potrivit Agerpres.

Postul de televiziune France 2 a difuzat în direct acest concert.

Pentru cei 20 de cântăreți din corul de la Notre-Dame, concertul de joi seară a reprezentat prima lor apariție în catedrala din capitala Franței după acel incendiu devastator.

La eveniment au fost prezenți, de asemenea, doi soliști și un interpret la orgă.

Catedrala Notre-Dame este în continuare închisă pentru public, iar concertul de joi seară s-a desfășurat fără spectatori.

După incendiul din aprilie 2019, la Notre-Dame au fost organizate câteva slujbe religioase, dar în format redus și în absența credincioșilor. O astfel de slujbă a avut loc de Paște.

Slujbele de Crăciun au fost transferate în capitala Franței în alte spații, inclusiv într-un cort de mari dimensiuni deținut de o companie de circ, potrivit postului BFMTV.

Anul trecut, tradiționala slujbă religioasă din Ajunul Crăciunului a avut loc la miezul nopții într-un cort uriaș amplasat în parcul Bois de Boulogne, situat în partea de vest a Parisului.

Președintele francez Emmanuel Macron a promis că Notre-Dame din Paris, care este și o celebră atracție turistică, va fi reconstruită până în anul 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău