Membrii Consiliului de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției, întruniți în prima ședință

  • 17 Septembrie 2019 11:16
Membrii Consiliului de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției, întruniți în prima ședință

Luni, 16 septembrie, a avut loc prima ședință a Consiliului de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției, prezidată de Prim-ministrul Maia Sandu, potrivit Moldpres.

În timpul ședinței a fost discutată funcționalitatea Agenției Naționale pentru Integritate, dar și alte subiecte de importanță majoră.

Consiliul Anticorupție este o platformă pentru examinarea problemelor sistemice și de politici în domeniul prevenirii și combaterii corupției și reforma justiției și pentru coordonarea eforturilor între autoritățile publice competente în vederea implementării cu succes a politicilor adoptate. 

Din consiliu fac parte Prim-ministrul, ministrul Justiției și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Inspectoratului General al Poliției, Serviciului Vamal, Serviciului Fiscal de Stat, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție, Serviciului de Informații și Securitate, Centrului Național Anticorupție, Autorității Naționale de Integritate, Consiliului Superior al Magistraturii, Consiliului Superior al Procurorilor și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale. 

La prima ședință au fost stabilite cadrul, prioritățile și modul de funcționare ale Consiliului. De asemenea, au fost discutate mai multe teme prioritare de interes public a căror soluționare cere efortul comun al autorităților publice centrale și instituțiilor de drept.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,54 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău