Membri și simpatizanți ai primarului de Orhei îi cer Maiei Sandu să-l „lase în pace” pe Ilan Șor

  • 20 Ianuarie 2018 12:40
Membri și simpatizanți ai primarului de Orhei îi cer Maiei Sandu să-l „lase în pace” pe Ilan Șor

Membri și simpatizanți ai Partidului Politic „Șor” au pichetat în această dimineață sediul Partidului Acțiune și Solidaritate, cerându-i lederului formațiunii, Maia Sandu, să înceteze atacurile la adresa primarului de Orhei, Ilan Șor, transmite IPN.

Vicepreședintele Partidului „Șor”, Marina Tauber, a menționat că toți cei care sunt astăzi membri PAS au făcut parte mulți ani din echipa fostului premier Vlad Filat, aflat acum în închisoare și trebuie trași la răspundere.

În opinia membrilor Partidului „Șor”, și Maia Sandu trebuie trasă la răspundere pentru ”ilegalitățile” comise pe timpul când era ministru al educației.

Amintim că la începutul săptămânii curente, membri și simpatizanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate au cerut Judecătoriei municipiului Chișinău traducerea urgentă a dosarului Șor, transmiterea acestuia Curții de Apel și condamnarea lui Ilan Șor pentru implicare în furtul miliardului. Între timp, presa a scris că dosarul a fost tradus și transmis Curții de Apel. Judecătorul căruia i-a fost repartizat dosarul, Xenofon Ulianovschi, s-a abținut de la examinarea lui, urmând ca să fie semnat un alt magistrat.

Judecătoria municipiului Chișinău l-a condamnat pe 21 iunie pe fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, la șapte ani și jumătate de închisoare, în penitenciar de tip semi-închis, pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Decizia este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău. Până la pronunțarea unei decizii definitive, Ilan Șor este pus în libertate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău