Membri CEC au avut o întrevedere oficială cu reprezentanții Misiunii de observare a alegerilor din partea Institutului Național Democratic

  • 19 Octombrie 18:45
Membri CEC au avut o întrevedere oficială cu reprezentanții Misiunii de observare a alegerilor din partea Institutului Național Democratic

Reprezentanții Misiunii de observare a alegerilor din partea Institutului Național Democratic au vizitat, astăzi, 19 octombrie, Comisia Electorală Centrală realizând un schimb de opinii despre referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale de mâine, 20 octombrie, cu conducerea autorității.

Potrivit CEC, misiunea a fost reprezentată de Stephanie Rustlider, director de program NDI și Martin Angeby, director de țară NDI (Moldova). Observatorii au apreciat înalt nivelul de pregătire a alegerilor, în pofida provocărilor existente, legate de finanțarea campaniei electorale, influențelor nefaste din exterior manifestate prin dezinformare și manipulare a opiniei publice.

Președinta CEC, Angelica Caraman, a mulțumit Institutului Național Democratic pentru suportul oferit de-a lungul timpului în dezvoltarea proceselor electorale din țara noastră și răspuns la invitația de a monitoriza alegerile din 20 octombrie 2024.

Pentru observarea referendumului republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, CEC a acreditat 28 de observatori internaționali din partea NDI.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Nori împrăștiați
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
12
Wed
13
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău