MEI: Legea privind evaluarea investițiilor străine directe va corespunde practicii internaționale

  • 11 Februarie 2020 08:16
MEI: Legea privind evaluarea investițiilor străine directe va corespunde practicii internaționale

Ministerul Economiei și Infrastructurii este în proces de elaborare a legii de evaluare a Investițiilor străine directe (ISD) după practica internațională. Despre aceasta au discutat ministrul economiei și infrastructurii, Anatol Usatîi și ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck Hogan, în cadrul unei întrevederi, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al MEI, părțile au convenit asupra necesității creării unui mecanism adițional care va evalua investițiile locale, nu doar cele străine, după exemplele altor țări.

Potrivit ministrului, prin decizia din 27 ianuarie curent a prim-ministrului Ion Chicu, a fost creat Grupul de lucru interinstituțional pentru efectuarea unui studiu de cercetare referitor la activitatea Ombudsmanului în domeniul mediului de afaceri, precum și a analizei impactului sub aspect instituțional și financiar.

În context, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan, a menționat că USAID este dispus să ofere tot suportul necesar pentru consolidarea capacităților.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Statele Unite ale Americii, în perioada ianuarie-noiembrie 2019 a înregistrat suma de peste 90 de milioane de dolari și a crescut cu 6% în comparație cu aceeași perioadă a anului 2018. După valoarea volumului comerțului bilateral, SUA se află pe locul 18 la nivel mondial printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău