Medvedev susține că întărirea prezenței NATO lângă granița Rusiei „nu mai este o figură de stil” și că sunt posibile „acțiuni agresive”

  • 19 Aprilie 2022 18:46
Medvedev susține că întărirea prezenței NATO lângă granița Rusiei „nu mai este o figură de stil” și că sunt posibile „acțiuni agresive”

Întărirea prezenței NATO în apropiere de la frontierele Rusiei „nu mai este o figură de stil”, iar Moscova trebuie să fie pregătită „pentru posibile acțiuni agresive”, a spus marți vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

Referindu-se la„amenințările cu care se confruntă în prezent Rusia”, Medvedev a precizat că „este vorba în primul rând de încercarea de a extinde prezența NATO în apropiere de frontierele” Rusiei, , relatează TASS și Reuters, citate de Agerpres.

„Și aceasta nu mai este astăzi o figură de stil, nu este un set de amenințări standard. Noi trebuie să fim pregătiți pentru acele acțiuni agresive care s-ar putea întâmpla”, a constatat el.

De aceea, a continuat Medvedev, este important „să întărim inclusiv sistemul care permite să asigurăm Rusia cu cele mai moderne arme”.

„Iar pentru aceasta este nevoie de tehnică sigură, de înaltă tehnologie, (de tehnologie) puternică - și militară și cu dublă utilizare”, a spus el în cadrul ședinței prezidiului Consiliului pentru știință și cercetare.

De asemenea, Medvedev a spus că sancțiunile împotriva Federației Ruse constituie un „război economic”, dar că „nimeni nu va reuși să izoleze Rusia și să sufoce economia ei”.

Potrivit lui Medvedev, la ora actuală Federația Rusă „se află într-o situație specială”, în condiții de presiune fără precedent.

„Practic, acestea nici nu sunt sancțiuni, ci, cum ni s-a spus de anumiți responsabili străini, este un război economic - și nimic nu mai poate fi adăugat la aceasta”, a spus el.

„Noi eram pregătiți pentru aceasta. Este clar că situația se complică, însă nimeni nu va reuși să sufoce economia noastră, să izoleze Rusia de lume, de alte state”, a adăugat el.

Medvedev a subliniat că Rusia trebuie să-și concentreze toate forțele și resursele, „nu doar pentru a depăși aceste încercări, ci pentru a ieși din ele învingătoare”.

Joia trecută, tot Medvedev, unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui rus Vladimir Putin, a avertizat NATO că, dacă Suedia și Finlanda vor adera la organizația militară, Rusia va trebui să-și consolideze apărarea în regiune, inclusiv prin desfășurarea de arme nucleare în regiunea baltică, pentru a restabili echilibrul militar. Totodată, el s-a referit în mod explicit la amenințarea nucleară, afirmând că ar putea să nu mai fie vorba de o regiune baltică „liberă de nuclear”, regiune unde se află exclava rusă Kaliningrad, situată între Polonia și Lituania.

Duminică, Moscova a avertizat, prin vocea reprezentantului său în Consiliul Arctic, Nikolai Korciunov, împotriva activității în creștere a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în Arctica și a atenționat asupra producerii de "incidente neintenționate" în regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău