Medvedev: Rusia ar putea anexa regiunile separatiste georgiene

  • 23 August 08:48
Medvedev: Rusia ar putea anexa regiunile separatiste georgiene

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, afirmă că Rusia ar putea anexa regiunile separatiste georgiene Osetia de Sud și Abhazia într-un articol de opinie publicat într-un ziar proguvernamental, citat de agențiile TASS și Reuters.

Amintind evenimentele din 2008, Medvedev spune că Georgia „era destinată să joace rolul unui berbece împotriva Rusiei”, citează News.ro

„Ideea de a se alătura Rusiei este încă populară în Abhazia și Osetia de Sud”, a scris el într-un articol publicat miercuri dimineață de ziarul rusesc Argumenti i Fakty.

„Este foarte posibil să fie pusă în aplicare dacă există motive întemeiate pentru asta”, a adăugat Medvedev.

Complexul militar-industrial american este principalul beneficiar atât al conflictului georgian din Osetia de Sud, cât și al celui ucrainean, arată Dmitri Medvedev în articolul său publicat pe site-ul aif.ru.

„Conflictul dintre Georgia și Osetia de Sud a devenit pentru America și aliații săi cea mai importantă experiență de război hibrid din spațiul post-sovietic”, afirmă aliatul lui Putin.

„Procesul de reînarmare a trupelor georgiene a umflat conturile companiilor producătoare americane”, a scris el, subliniind că aceasta este „o schemă comună, testată în mod repetat pe diferite continente”. Medvedev susține că acum se efectuează și livrări masive de arme NATO, tancuri, drone, explozibili, inclusiv muniție, care au fost de mult timp scoase în afara legii.

„Încă o dată, principalii beneficiari sunt întreprinderile complexului militar-industrial american. Este în interesul lor să prelungească conflictul cât mai mult posibil. Nimic personal, doar afaceri”, a subliniat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
-0,04
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,63 m/s
Sun
1
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău