Medicul Vadim Scarlat, învinuit în dosarul „mitei pentru judecători”, și-a recunoscut vina

  • 25 Ianuarie 2019 12:49
Medicul Vadim Scarlat, învinuit în dosarul „mitei pentru judecători”, și-a recunoscut vina

Procuratura Anticorupție anunță că a finalizat urmărirea penală în privința medicului Vadim Scarlat, învinuit în dosarul „mitei pentru judecători”. Medicul și-a recunoscut integral vina, iar acum câteva zile a fost eliberat din arest la domiciliu. Dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 15.000 la 20.000 de lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

În cadrul urmăririi penale, acesta și-a recunoscut vina integral, încheind cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției, susținând că se căiește pentru fapta săvârșită. Procuratura Anticorupție susține că asupra bunurilor mobile și imobile ale învinuitului, în valoare totală de 932.282 lei, a fost aplicat sechestru, scrie sanatateinfo.md

Medicul Vadim Scarlat este învinuit că i-a transmis unui magistrat, prin intermediul asistentului judiciar 2.000 de euro pentru ca judecătorul să dea o soluție favorabilă într-un dosar în care medicul avea calitate de învinuit. Procuratura Anticorupție susține că Scarlat este vizat într-un dosar cu privire la decesul unui nou-născut. Potrivit actului de învinuire, expertiza medico-legală a demonstrat că există legătura cauzală între decesul copilului și acțiunile neglijente ale medicului. În apărarea sa, medicul a solicitat o expertiză în comisie care însă a oferit alte concluzii, diferite de primele. Ca să pună punct divergențelor, părinții nou-născutului decedat au solicitat, prin intermediul procurorului, o expertiză independentă la București, însă solicitările lor nu au fost acceptate de magistrat. Pentru a fi admisă expertiza care l-ar fi disculpat, medicul ar fi recurs la mituirea judecătorului care, în final, a respins atât demersurile procurorului, cât și a părinților copilului decedat.

Amintim că zece persoane au fost reținute pe 23 octombrie, fiind bănuite într-un dosar de corupție: cinci magistrați, un procuror, un avocat, un asistent judiciar, medicul Vadim Scarlat, dar și o persoană fizică.

In luna octombrie 2018, mai multe manifestări sub formă de proteste pașnice au fost organizate de părinți în susținerea medicului acuzat. 

sursa: sanatateinfo.md

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău