Medicii din UTA Gagauz-Yeri au primit echipament de protecție pentru COVID-19 din partea UE și OMS

  • 24 Iulie 2020 20:15
Medicii din UTA Gagauz-Yeri au primit echipament de protecție pentru COVID-19 din partea UE și OMS

Peste 62 de mii de unități de echipament de protective - 50780 măști medicale, 10080 respiratoare N95, 250 ochelari de protecție și 1128 halate impermeabile, au fost donate spitalelor raionale și instituțiilor de asistență medicală primară din UTA Gagauz-Yeri, de către Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății (OMS), transmite MOLDPRES.

“Consolidarea sistemului de sănătate și protecția personalului medical este prioritatea noastră, doar astfel vom putea asigura servicii medicale de calitate populației și trece peste pandemia COVID-19. Gestul de sprijin oferit pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova, în lupta cu pandemia COVID-19, de Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății, este unul valoros și extrem de important pentru protecția eroilor din prima linie”, a declarat la ceremonia de predare a echipamentului Alexandru Holostenco, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

“Uniunea Europeană este un  partener durabil al Republicii Moldova, iar sprijinul acordat în lupta cu pandemia COVID-19 va contribui la asigurarea sănătății populației și protecției lucrătorilor medicali.  Exprim mulțumiri eroilor din prima linie, pentru muncă și dedicație”, a menționat șeful Delegației UE, Peter Michalko.

La rândul său, Stela Gheorghiță, coordonator de programe urgențe în sănătate publică la Biroul OMS din R. Moldova, a relevat că  „nici o pandemie nu a fost învinsă fără implicarea comunităților și oamenilor. Astăzi e acel moment în care trebuie să ne unim forțele și să demonstrăm responsabilitate și solidaritate. Doar prin eforturi comune putem proteja lucrătorii medicali, iar bolnavii să primească asistența medicală necesară”.

„Din păcate, sistemul medical a avut și are de înfruntat o perioadă dificilă, cauzată de pandemia COVID-19. În lupta cu noul Coronavirus, susținerea partenerilor noștri este esențială. Mulțumim pentru deschidere și suport”, a menționat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Donația face parte din prima tranșă a pachetului de asistență oferit de Uniunea Europeană în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, ca răspuns la pandemia COVID-19. Livrarea echipamentelor face parte din Inițiativa UE „Solidari pentru Sănătate”.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău