Medicii din Spania cer autorităților investiții pentru un sistem public de calitate, salarii mai bune și locuri mai multe pentru rezidenți

  • 07 Martie 2019 18:56
Medicii din Spania cer autorităților investiții pentru un sistem public de calitate, salarii mai bune și locuri mai multe pentru rezidenți

Medicii din Spania cer autorităților investiții pentru un sistem public de calitate, salarii mai bune și locuri mai multe pentru rezidenți. Ei au programat un marș în centrul capitalei, transmite RRA.

Deși au refuzat să facă, deocamdată, o grevă, medicii spanioli au ieșit în stradă în toată țara. La Madrid vor citi un manifest la finalul unui marș, la care se așteaptă prezența a peste 2.000 de profesioniști. Ei cer ca profesia lor să le fie respectată, protestând față de lipsa de investiții din sistemul public de sănătate, care afectează calitatea serviciilor pentru pacienți. Între revendicări se mai află și majorarea salariilor, care au fost afectate de reduceri în timpul crizei, și adecvarea locurilor pentru rezidenți în funcție de numărul absolvenților.

Potrivit sindicatelor, niciun lider politic sau formațiune nu a transmis sprijinul pentru protestul de astăzi, care este al treilea avertisment înainte de o grevă generală care ar paraliza sistemul.

Alte nemulțumiri se referă și la numărul prea mare de contracte temporare - 40% din total -, dar și la tarifele prea mici pentru gărzi.

Potrivit unui raport de specialitate privind salariile medicilor, doctorii spanioli au salarii cu 45% mai mici decât colegii lor francezi și cu 60% mai puțin decât cei din Germania sau Marea Britanie.

sursa: rra

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău