Medicii din Republica Moldova, decorați la Iași în urma misiunii umanitare din România

  • 02 Noiembrie 2021 15:15
Medicii din Republica Moldova, decorați la Iași în urma misiunii umanitare din România

Medicii și paramedicii din Republica Moldova, care au oferit ajutor colegilor din Iași în lupta cu pandemia de COVID-19, au fost decorați cu Ordinul „Meritul Sanitar” la sfârșitul misiunii umanitare din România, transmite infoprut.ro.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o echipă formată din 22 de medici și 10 paramedici din Republica Moldova care, timp de două săptămâni, a ajutat la tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2 internați la Spitalul Modular din Lețcani.

Potrivit informațiilor oferite de Primăria municipiului Iași, cadrele medicale din Republica Moldova au primit Ordinul „Meritul Sanitar”, la 1 noiembrie 2021, la sfârșitul misiunii umanitare, „drept mulțumire pentru extraordinarele lor eforturi”.

Sursa a mai precizat că acesta este „un gest simbolic de recunoștință, care dorește să demonstreze că doar împreună putem fi puternici”.

La rândul său, Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, și-a exprimat regretul că nu a putut participa la ceremonia emoționantă și „le-a mulțumit din inimă medicilor frați din Basarabia”. 

În context, edilul a salutat noua echipă de medici și paramedici din Republica Moldova care a ajuns, luni, la Iași, pentru a ajuta personalul medical de acolo în lupta cu pandemia.

De asemenea și Ala Nemerenco, ministrul Sănătății de la Chișinău, le-a mulțumit atât medicilor întorși din România, cât și celor care au plecat într-o nouă misiune umanitară peste Prut.

„Prima echipă de medici, asistenți medicali în număr de 22 cadre și 10 paramedici, care a plecat două săptămâni în urmă în misiunea de ajutor acordat României în lupta cu pandemia, s-a întors acasă. La plecare, în semn de recunoștință Prefectul județului Iași din numele Prefecturii, a Consiliului Județean și Primăriei mun. Iași le-a acordat Ordine ale Meritului Sanitar. Deocamdată le spun colegilor un mare mulțumesc din partea ministerului și le exprim tot respectul nostru. Ei au fost înlocuiți cu o nouă echipă, menită să asigure activitatea spitalului modular din Lețcani. Numai împreună, solidari, având grijă unii de alții putem birui această năpastă. Vă mulțumesc enorm pentru implicare, dragi colegi!”, a punctat ministrul Sănătății de la Chișinău.

Amintim că Republica Moldova a venit în sprijinul României și a trimis, la 18 octombrie 2021, o echipă formată din 22 de medici și 10 paramedici peste Prut pentru a ajuta la tratarea pacienților cu COVID. Însă, o dată cu încheiere acestei misiuni la 1 noiembrie 2021, Republica Moldova a continuat să ofere ajutor și a trimis în România alți 20 de medici și asistenți medicali, dar și 7 paramedici. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău