Campania de imunizare împotriva COVID-19 va începe mâine în R.Moldova. Medicii de la terapie intensivă vor fi primii imunizați

  • 01 Martie 2021 17:41
Campania de imunizare împotriva COVID-19 va începe mâine în R.Moldova. Medicii de la terapie intensivă vor fi primii imunizați

Campania de imunizare împotriva COVID-19 va începe mâine în Republica Moldova, când primele doze de vaccin vor fi livrate spre Centrele de Sănătate Publică. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în cadrul unei conferințe de presă. Nu se știe cine va fi prima persoană imunizată, însă, potrivit celor de la minister este vorba despre un lucrător medical din cadrul Spitalului Clinic Republican “Timofei Moșneaga”.

Autoritățile din sănătate au informat că  în primul rând vor fi vaccinați lucrătorii medicali din secțiile de terapie intensivă și secțiile cu profil COVID, ulterior ceilalți angajați din sistemul sanitar.

Către Centrele de sănătate publică vor fi repartizate 10 800 de doze de vaccin. Regiunea transnistreană va recepționa, în prima etapă, 1 800 de doze.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au mai informat că vaccinul se administrează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, în două doze, la un interval de opt săptămâni. Pot apărea reacții adverse cum ar fi febră sau durere în locul unde a fost injectat vaccinul.

Amintim că, săptămâna trecută autoritățile de la Chișinău au recepționat un lot de 21 600 de doze de vaccin produs de Astra/Zeneca oferită gratuit de România.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău