Medicii atenționează: Numărul cazurilor de intoxicații cu ciuperci a crescut alarmant

  • 27 Septembrie 14:07
Medicii atenționează: Numărul cazurilor de intoxicații cu ciuperci a crescut alarmant

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a anunțat că, în ultima perioadă, numărul cazurilor de intoxicații cu ciuperci este în creștere, întrucât, numai în luna septembrie, 31 de maturi și șase copii au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu ciuperci.

Purtătoarea de cuvânt a Centrului, Vladislava Ceban, a spus, într-o intervenție pentru Radio Chișinău, că astfel de cazuri au luat amploare în această lună, când este sezonul de culegere a ciupercilor.

Numărul de intoxicații cu ciuperci în rândul populației țării este în creștere, îndeosebi, în perioada culegerii sezoniere a ciupercilor și implică riscuri majore pentru sănătatea consumatorului.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească reiterează faptul că intoxicația cu ciuperci reprezintă o urgență medicală atât la maturi, cât și la copii, iar rapiditatea în stabilirea diagnosticului și inițierea tratamentului pot salva viața pacientului”, a spus Vladislava Ceban.

În luna septembrie, au fost înregistrate 37 de solicitări pe motiv de intoxicare cu ciuperci în toate regiunile și în municipiul Chișinău. Pacienții prezentau simptome care s-au declanșat la câteva ore după consumul de ciuperci.

Autoritățile medicale recomandă populației să apeleze numărul de urgență 112 la primele simptome, să consume apă și să oprească activitățile fizice înainte de sosirea echipei medicale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:5,14 m/s
Sat
22
Sun
17
Mon
10
Tue
11
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău