Medicii atenționează despre pericolele meselor copioase de Paști

  • 15 Aprilie 2017 12:12
Medicii atenționează despre pericolele meselor copioase de Paști

În contextul sărbătorilor pascale, specialiștii Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chișinău atenționează asupra consecințelor neplăcute în urma consumului exagerat de alimente cu un conținut bogat de grăsimi. Există riscul de a dezvolta indigestie, pancreatită, gastroenterită sau alte afecțiuni.

Pentru a nu afecta critic sănătatea și a evita indigestia provocată de mesele copioase în perioada sărbătorilor pascale, medicii nutriționiști recomandă substituirea prăjelilor cu produse gătite la grătar, iar pentru salate să se aleagă sosuri vegetale în loc de maioneză.

Pentru micșorarea efectului grăsimilor, trebuie consumate legume la orice masă. Importantă este respectarea regimului de alimentație cu intervalul între mese de cel puțin trei ore.

Un remediu simplu pentru a evita indigestia în urma consumului de ouă fierte este utilizarea ceaiului cu adăugarea a câte o lingură de oțet de mere și miere de salcâm, inclusiv a ceaiurilor din ierburi. Pentru o digerare mai ușoară, se recomandă plimbările la aer liber.

În cazuri de apariție a indigestiei cu simptome de greață, dureri în abdomen, diaree sau constipații, se recomandă consumul de lichide, cum ar fi supele de legume și ceaiurile din plante și ierburi, infuzia preparată din semințe de in.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău