Medici chinezi: Italia repetă erorile Chinei în implementarea carantinei

  • 31 Martie 2020 10:27
Medici chinezi: Italia repetă erorile Chinei în implementarea carantinei

Italia trebuie să treacă la carantinarea în masă a pacienților cu coronavirus cu simptome ușoare, în loc să-i lase să se izoleze acasă, potrivit unui grup de experți chinezi care au călătorit în țara europeană pentru a sfătui autoritățile de acolo, relatează Bloomberg, preluat de Digi24.

Liang Zong An, șeful departamentului de boli respiratorii, Universitatea Sichuan, a declarat: „Medicii din China au spus că persoanele cu simptome ușoare ar trebui izolate la domiciliu pentru a reduce povara asupra sistemului de sănătate din Wuhan. Aceasta a fost o greșeală uriașă

În primele luni ale epidemiei, nu s-a înțeles bine cât de infecțios ar putea fi virusul, chiar și la cei care nu păreau foarte bolnavi, dar cercetătorii știu acum că și cei cu simptome ușoare pot  răspândi virusul în rândul membrilor familiei sau altora din jurul casei.

China a rezolvat această greșeală într-un timp scurt și a pus în carantină chiar și pacienții cu simptome ușoare, iar Italia ar trebui să aplice același lucru, a adăugat medicul.

Potrivit cercetătorului Xiao Ning, care lucrează la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China, 80 la sută dintre infecțiile care au apărut în grupuri provin de la persoane cărora li s-a spus să rămână în case.

Zong An a spus că familiile italiene trăiesc în apartamente mai mari decât oamenii din Wuhan, există tot mai multe dovezi că toate familiile sunt infectate de un singur transportator. „Nu putem spune dacă carantina la domiciliu din Italia este corectă sau greșită, deoarece fiecare țară are propriul său mecanism, dar am găsit câteva probleme”, a spus Zong An, menționând că experții italieni cu care au discutat nu au putut spune câte infecții au apărut după izolarea la domiciliu.

Pe de altă parte, Milano a început să plaseze pacienți cu simptome ușoare în hoteluri, care vor ajuta la izolarea pacienților de familiile lor în timpul carantinei pentru a încerca să împiedice creșterea numărului de cazuri.

Numărul de decese cauzate de COVID-19 în Italia a depășit 10.000, weekendul trecut. Italia, care este țara cu cel mai multe cazuri / rata de mortalitate din lume, a decis în sfârșit să își închidă fabricile care nu produc produse de bază.

Sursa:DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău