Medic din Ungheni, condamnată pentru malpraxis

  • 07 Iunie 2023 16:37
Medic din Ungheni, condamnată pentru malpraxis

O doamnă medic obstetrician ginecolog din maternitatea Spitalului raional Ungheni a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru malpraxis. În urma acțiunilor cadrului medical o pacientă a rămas după naștere fără uter și col uterin, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, cazul a avut loc pe 18 martie 2020. Inculpata, aflându-se în sala de naștere, în procesul primirii nașterii unei gravide, eronat a luat decizia de soluționare a nașterii prin aplicarea ventuzei. Fiind efectuate câteva tracțiuni, pacientei i-au fost traumatizate căile de naștere. A avut de suferit și fătul. Femeia a făcut hemoragie și șoc hemoragic grav. Pentru a-i salva viața, a doua zi a fost supusă unei intervenții chirurgicale, fiindu-i înlăturat uterul și colul uterin.

În cadrul raportului de expertiză judiciară, asemenea consecințe au fost calificate ca vătămări corporale grave. Inculpata a pledat nevinovat.

Prin sentința Judecătoriei Ungheni, executarea pedepsei cu închisoarea a fost suspendată condiționat pe o perioadă de probă de doi ani, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și exercita profesia de medic pe un termen de 3 ani.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatei în scopul reparării prejudiciului moral și material cauzat prin infracțiune, precum și a compensării cheltuielilor judiciare a sumei de peste 64 de mii de lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
37,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:2,06 m/s
Tue
33
Wed
33
Thu
32
Fri
28
Sat
26
Arhivă Radio Chișinău