Medic din Ungheni, condamnată pentru malpraxis

  • 07 Iunie 2023 16:37
Medic din Ungheni, condamnată pentru malpraxis

O doamnă medic obstetrician ginecolog din maternitatea Spitalului raional Ungheni a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru malpraxis. În urma acțiunilor cadrului medical o pacientă a rămas după naștere fără uter și col uterin, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, cazul a avut loc pe 18 martie 2020. Inculpata, aflându-se în sala de naștere, în procesul primirii nașterii unei gravide, eronat a luat decizia de soluționare a nașterii prin aplicarea ventuzei. Fiind efectuate câteva tracțiuni, pacientei i-au fost traumatizate căile de naștere. A avut de suferit și fătul. Femeia a făcut hemoragie și șoc hemoragic grav. Pentru a-i salva viața, a doua zi a fost supusă unei intervenții chirurgicale, fiindu-i înlăturat uterul și colul uterin.

În cadrul raportului de expertiză judiciară, asemenea consecințe au fost calificate ca vătămări corporale grave. Inculpata a pledat nevinovat.

Prin sentința Judecătoriei Ungheni, executarea pedepsei cu închisoarea a fost suspendată condiționat pe o perioadă de probă de doi ani, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și exercita profesia de medic pe un termen de 3 ani.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatei în scopul reparării prejudiciului moral și material cauzat prin infracțiune, precum și a compensării cheltuielilor judiciare a sumei de peste 64 de mii de lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău