Mecanicii de locomotive vor fi certificați conform normelor europene

  • 18 Octombrie 2023 17:06
 Mecanicii de locomotive vor fi certificați conform normelor europene

Condițiile și procedurile de certificare a mecanicilor de locomotivă vor avea loc în baza unor reguli racordate la normele europene. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de cabinetul de miniștri la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transmite IPN.

Astfel, vor fi reglementate normele privind instruirea, evaluarea, atestarea și monitorizarea mecanicilor de locomotivă.

De asemenea, este stabilită modalitatea de emitere a actelor care confirmă calificarea mecanicilor de locomotivă, dar și criteriile pentru examinarea medicală a conducătorilor de locomotive. În același timp, sunt prevăzute proceduri privind pregătirea mecanicilor de locomotivă în cadrul centrelor private de instruire, corespunzător normelor Codului transportului feroviar.

Potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, elaborarea și aprobarea regulilor privind certificarea mecanicilor de locomotivă va pune în aplicare cadrul normativ european și va contribui la sporirea siguranței în transportul feroviar.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Tue
33
Wed
34
Thu
32
Fri
29
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău