MEC și Academia Deutsche Welle au semnat un Memorandum de parteneriat privind promovarea educației pentru media în școli

  • 13 Octombrie 2023 15:13
MEC și Academia Deutsche Welle au semnat un Memorandum de parteneriat privind promovarea educației pentru media în școli

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a semnat un Memorandum de înțelegere cu Academia Deutsche Welle (DW Akademie) privind continuarea Proiectului de promovare a educației pentru media. Acesta a fost semnat în cadrul vizitei la Chișinău a Directorului General al DW Akademie, Peter Limbourg, transmite MEC.

Memorandumul prevede colaborarea dintre MEC și DW Akademie în vederea promovării educației mediatice și informaționale (EMI) în învățământul formal,  precum și crearea unui mediu de susținere pentru școli, care vor opta pentru implementarea cursului respectiv.  

Prin acest Memorandum, DW Akademie și Ministerul își vor extinde eforturile de promovare a EMI în școli prin pilotarea abordării integrative în cadrul unei conlucrări cu mai mulți actori din domeniu (inclusiv administrațiile școlare, ONG-ul Centrul pentru Jurnalism Independent și experți în educația mediatică și informațională).  

Activitățile  care se vor realiza în contextul prezentului Memorandum includ diverse aspecte precum: programe-pilot pentru implementarea disciplinei, dezvoltarea metodologiei de predare a cursului, consolidarea capacităților pentru profesori și manageri de școli,  furnizarea de resurse didactice, monitorizarea implementării și sprijinul prin activități extracurriculare. Acestea vor contribui la îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor în domeniul EMI în rândul cadrelor didactice și al elevilor, promovând în același timp un mediu favorabil pentru integrarea EMI în școli. 

În cadrul evenimentului de semnare a Memorandumului, secretarul de stat Valentina Olaru a mulțumit partenerilor DW Akademie pentru sprijinul oferit de-a lungul timpului în implementarea mai multor proiecte din domeniul educației în țara noastră.  

Apreciem suportul oferit de DW Akademie în cultivarea la tânăra generație a abilităților de a se informa corect și critic în condițiile actuale. Proiectele dezvoltate în țara noastră au un rol important pentru educație și suntem recunoscători partenerilor DW Akademie”, a spus Valentina Olaru.  

Memorandumul de Înțelegere semnat cu DW Akademie este cel de-al treilea Memorandum semnat între Ministerul Educației și Cercetării și Deutch Welle Akademie pe dimensiunea de educație mediatică. Acesta va fi implementat până la sfârșitul anului 2025. Alte două Memorandumuri de înțelegere au fost semnate în anul 2017 și 2020, fiind implementate cu succes.    

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău