MEC, în privința presupuselor servicii de vânzare a testelor de examen: „Orice tentativă de fraudă va fi tratată în conformitate cu legea”

  • 05 Iunie 16:45
MEC, în privința presupuselor servicii de vânzare a testelor de examen: „Orice tentativă de fraudă va fi tratată în conformitate cu legea”

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) s-au autosesizat în cazul informațiilor apărute în spațiul online cu referire la presupusele servicii de vânzare a testelor de la examenele naționale de absolvire și condamnă orice practici care încalcă principiile de integritate în procesul de evaluare a elevilor, se arată într-un comnicat de presă al ministerului.

Testele pentru examenul național de bacalaureat, cât și cele pentru examenele naționale de absolvire a gimnaziului, sunt păstrate în condiții de maximă securitate, ceea ce împiedică accesul persoanelor neautorizate la testele aplicate în cadrul examenelor naționale de absolvire sau scurgerile de informații în privința subiectelor de examen”, precizează MEC.

În acest context, Ministerul Educației îndeamnă elevii claselor absolvente, părinții și cadrele didactice să dea dovadă de corectitudine și onestitate în cadrul sesiunii de examene 2024 și să nu cadă pradă escrocheriilor.

Totodată, sursa citată precizează că a transmis în adresa Inspectoratului General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne un demers prin care a fost solicitată examinarea cazului suspect de escrocherie apărut pe rețelele de socializare.

Educația este o prioritate națională și MEC depune eforturi susținute pentru a asigura un mediu educațional corect, transparent și echitabil pentru toți elevii. Orice tentativă de fraudă va fi tratată în conformitate cu legea”, a mai punctat MEC.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
32,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
25
Sun
28
Mon
26
Arhivă Radio Chișinău