MEC dezminte informația conform căreia cetățenii R. Moldova ar fi îndemnați de minister să iasă la vot și să susțină un anumit candidat

  • 16 Octombrie 11:29
MEC dezminte informația conform căreia cetățenii R. Moldova ar fi îndemnați de minister să iasă la vot și să susțină un anumit candidat

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) dezminte informația falsă apărută pe rețelele de socializare conform căreia cetățenii ar fi îndemnați de minister să iasă la vot și să susțină un anumit candidat. Intituția precizează că nu a emis un asemena ordin.

 
 „MEC este o instituție apolitică, dedicată exclusiv îndeplinirii misiunii sale de a promova educația, cercetarea și inovația în Republica Moldova”, se arată în nota informativă a ministerului. 
 
Totodată, instituția subliniază importanța surselor de informație și îndeamnă cetățenii să nu cadă pradă știrilor false care urmăresc să denatureze realitatea și să afecteze imaginea instituțiilor publice.
 
Amintim că, în utlimele săptămâni, în mediul online au circulat mai multe falsuri, cum ar fi despre majorarea tarifului la gazele naturale și sistarea furnizării de gaze naturale în anumite intervale orare, despre obligativitatea introducerii unor ore suplimentare în universități sau un despre „ordin” primit de primăriile din Republica Moldova care se referă la construcția de incinerare a deșeurilor în mai multe raioane.
 
Autoritățile au anunțat că au sesizat organele competente pentru a investiga sursa acestor informații mincinoase și pentru a lua măsurile necesare împotriva celor care le difuzează.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:4,12 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău