MEC a depistat mai multe încălcări la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice

  • 19 Aprilie 19:46
MEC a depistat mai multe încălcări la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice

Mai multe abateri și nerespectări ale cadrului legal au fost depistate în cadrul unui audit la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice, pentru perioada 2022-2023, efectuat, în perioada ianuarie-aprilie curent, de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Prin urmare a fost relevat un management defectuos și o serie de deficiențe semnificative în cadrul proceselor și procedurilor școlii sportive, transmite MOLDPRES.

Potrivit MEC, misiunea de audit a examinat asigurarea respectării controlului intern managerial în cadrul instituției. „Raportul de audit indică administrarea necorespunzătoare a bugetului instituției, cu evidențe de casare neîntemeiată a combustibilului, organizarea ineficientă a cantonamentelor, rambursarea neîntemeiată a mijloacelor bănești, cumularea funcțiilor contrar prevederilor legale. Mai mult, s-au constatat nereguli în procedurile de achiziții publice, acordarea sporurilor de performanță și cu caracter specific în lipsa actelor ce confirmă evaluarea performanțelor angajaților”, indică sursa citată.

Auditul a subliniat, de asemenea, lipsa procedurilor formalizate în gestionarea resurselor umane și în activitățile de secretariat. În urma evaluărilor Sistemului de control intern managerial (SCIM) în cadrul instituției auditate, acesta s-a dovedit a fi unul neconform. „Având în vedere neregulile admise la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice, Ministerul Educației și Cercetării va informa organele de control abilitate pentru a fi demarate investigații”, precizează instituția.

MEC va continua să realizeze misiuni de audit și în alte școli sportive din subordinea ministerului, pentru a verifica corectitudinea gestionării banilor publici și a bunurilor patrimoniale, rezumă Ministerul Educației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău