McDonald's renunță la paiele din plastic în Marea Britanie și Irlanda. Cu ce le va înlocui

  • 15 Iunie 2018 12:15
McDonald's renunță la paiele din plastic în Marea Britanie și Irlanda. Cu ce le va înlocui

Paiele din plastic vor fi înlocuite cu obiecte similare din hârtie în toate restaurantele McDonald's din Marea Britanie și Irlanda după o perioadă de testare încununată de succes, informează vineri Press Association.

Paiele din hârtie vor fi introduse în toate cele 1.361 de restaurante McDonald's din Marea Britanie și Irlanda începând din luna septembrie, iar procesul de înlocuire va fi finalizat anul următor.

Inițiativa vine în urma presiunii din ce în ce mai mari asupra companiilor în vederea reducerii utilizării produselor din plastic în contextul îngrijorărilor privind poluarea cu plastic a oceanelor unde astfel de obiecte dăunează viețuitoarelor sălbatice precum țestoasele sau peștii.

Guvernul britanic a prezentat recent planuri potrivit cărora paiele din plastic, baghetele pentru amestecat băuturi și bețișoarele pentru urechi ar putea fi interzise la vânzare în Anglia în cadrul eforturilor de a reduce cantitatea de deșeuri care ajung în râuri și oceane.

Potrivit lanțului de restaurante, o perioadă de testare a paielor din hârtie s-a desfășurat începând din luna aprilie în câteva dintre localurile sale, iar clienții au reacționat pozitiv la această schimbare, majoritatea salutând eforturile de protejare a mediului înconjurător.

Printre alte companii care au anunțat că renunță la paiele din plastic se numără Burger King, JD Wetherspoon, Costa Coffee, Pizza Express și Wagamama.

Alternative la paiele din plastic sunt în teste în Belgia, iar în mai multe restaurante din SUA, Franța și Norvegia vor începe perioade de testare a acestor produse.

În unele zone din America Latină și Malaezia, compania oferă paie doar la cerere, notează Press Association.

Sursa: Agerpres

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău