Matteo Salvini: Italia nu are nevoie de ''actele de caritate'' ale Comisiei Europene în privința migranților

  • 24 Iulie 2018 18:40
Matteo Salvini: Italia nu are nevoie de ''actele de caritate'' ale Comisiei Europene în privința migranților

Ministrul italian de interne Matteo Salvini, care este în același timp și vicepremier, a respins propunerea de marți a Comisiei Europene ca țările membre ale UE să primească 6.000 de euro pentru fiecare solicitant de azil pe care îl iau în grijă, relatează dpa.

"Nu cerem aici acte de caritate, printre altele și pentru că, odată cu trecerea timpului, fiecare solicitant de azil îl costă pe contribuabilul italian 40.000-50.000 de euro. Așadar, Bruxellesul poate să își țină actele de caritate. Vrem să oprim afluxul (...), nu vrem bani", a spus Salvini, într-o discuție cu presa cu ocazia unei vizite la sediul Departamentului Național de Pompieri de la Roma.

"Nu știu dacă vor să le dea bani celorlalți, pot să o facă dacă vor. Italia nu are nevoie de acte de caritate", a adăugat el.

Comisia Europeană s-a oferit marți să ajute statele membre să fie de acord cu preluarea migranților salvați pe mare, prin furnizarea de echipe de experți și fonduri de la bugetul Uniunii Europene, după ce noul guvern populist din Italia a adoptat o poziția dură pe acest subiect.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău