Măsurile de stimulare materială a angajaților din prima linie vor fi continuate

  • 16 Mai 2020 09:15
Măsurile de stimulare materială a angajaților din prima linie vor fi continuate

Măsurile de stimulare materială a angajaților statului din prima linie, prioritar personalul medical, vor fi continuate. Este vorba despre acordarea unui salariu de bază suplimentar, precum și despre indemnizația unică de 16 mii de lei, în cazul infectării cu coronavirus a angajaților statului în timpul serviciului. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu după ultima ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale, care a avut loc vineri seara, transmite IPN.

Șeful executivului a declarat că toate deciziile vor fi luate pe platforma Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică. Pentru continuarea măsurilor de susținere va fi înaintat un proiect de lege, care urmează să fie aprobat luni de Guvern. Ulterior, acesta va fi înaintat Parlamentului.

Comisia națională extraordinară de sănătate publică, care a preluat atribuțiile CSE, a instituit începând cu ziua de 16 mai și până pe 30 iunie, stare de urgență de sănătate publică. În mare parte restricțiile instituite anterior sunt menținute, iar nerespectarea acestora va fi sancționată contravențional și penal.

În Republica Moldova bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus este de 5745, dintre aceștia 2 280 de pacienți s-au tratat deja. Bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 202 oameni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău