Măsuri suplimentare luate de autorități pentru fluidizarea traficului la trecerea frontierei Republicii Moldova

  • 31 Mai 2023 13:28
Măsuri suplimentare luate de autorități pentru fluidizarea traficului la trecerea frontierei Republicii Moldova

În perioada desfășurării Summitului Comunității Politice Europene, Serviciul Vamal informează că, toate posturile vamale de frontieră terestre vor activa în regim ordinar.

Astfel, în perioada 1 - 4 iunie curent, Serviciul Vamal în comun cu Poliția de Frontieră va aplica un set de măsuri suplimentare în cadrul posturilor vamale de frontieră terestre, care au menirea să contribuie la fluidizarea fluxului de călători, mijloace de transport și mărfuri. Printre acțiunile întreprinse se regăsesc:

  • Suplinirea numărului de angajați și asigurarea cu tehnică specială de control; 
  • Folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei;
  • Aplicarea procedurii REVERS, ceea ce presupune redirecționarea traficului pe pistele disponibile de pe sensul opus de deplasare; 
  • Interoperabilitatea bazelor de date și schimb reciproc de informații privind fluxul de călători și mijloace de transport; 
  • Comunicare continuă cu omologii din țările vecine, dar și cu alte autorități cu atribuții la frontieră. 

Totodată, pe pagina Serviciului Vamal poate fi accesată rubrica ”Traficul on-line în posturile vamale de frontieră”. Astfel, participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, deoarece au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport de la punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic.

În același timp, va fi intensificată și activitatea Echipelor Mobile, care asigură cea de-a doua linie de control pe întreg teritoriul țării.

Înainte de călătorie este important să fim informați, iar noi vă îndemnăm să vă informați doar din surse oficiale. Dacă aveți neclarități sau întrebări cu privire la legislația vamală, regimurile și destinațiile vamale, declararea mărfurilor, clasificarea și originea acestora, acte permisive, regulile de trecere a mărfurilor și mijloacelor de transport peste frontieră sau dacă doriți să denunțați eventualele abuzuri sau fapte de comportament corecțional comise de angajații instituției, vă rugăm să contactați operatorii Centrului Unic de Apel al Serviciului Vamal, la numărul de telefon: +373 22 78-88-88. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău