Măsuri sporite de securitate la Aeroportul Internațional Chișinău. MAI a suplimentat forțele speciale și numărul echipelor de patrulare

  • 05 Iulie 2023 19:22
Măsuri sporite de securitate la Aeroportul Internațional Chișinău. MAI a suplimentat forțele speciale și numărul echipelor de patrulare

La Aeroportul Internațional Chișinău s-au luat măsuri sporite de securitate după atacul armat din 30 iunie, soldat cu moartea unui polițist de frontieră, a unui agent de securitate și a atacatorului. Ministerul de Interne a suplimentat forțele speciale și numărul echipelor de patrulare. Totodată, premierul Dorin Recean a cerut până vineri prezentarea unui raport de evaluare a măsurilor de securitate adoptate, transmite TVR Moldova. 

Sedința din 5 iulie a Guvernului a început cu un minut de reculegere în memoria celor două victime împușcate pe Aeroport.

Prim-ministrul Dorin Recean a solicit ca până la sfârșitul săptămânii să fie prezentat un raport de evaluare detaliată a măsurilor de securitate și a cerut Comitetului Național de Securitate aeriană să vină cu propunere de ajustare a măsurilor.

La rândul său, ministra de Interne Ana Revenco a adăugat că suplimentar la măsurile existente au fost dispuse majorarea numărului echipelor de patrulare și că a fost revizuită și consolidate componența acestor echipe de patrulare. 

„Au fost instituite posturi de forțe speciale în Aeroportul Internațional Chișinău, dar și în mod special ne-am axat pe punctele de trece a frontierei pe linia care denotă un risc mult mai sporti. e vorba de frontierele cu Ucraina”, a spus Revenco.

Un grup de specialiști selectați din toate subdiviziunile MAI fac investigații privind funcționalitatea punctului de trecere a frontierei de la Aeroport. Întrebată dacă urmează demisii după atacul armat, ministra de Interne a declarat că ancheta va impune sau nu acest lucru.

„Trebuie să cunoaștem despre factorii care au favorizat producerea acestui eveniment. Rezultatele vor fi disponibile în termen de 30 de zile, astfel încât atestă radiografie a funcționalității și operabilității… să știm unde trebuie să îmbunătățim această interoperabilitate.”, a declarat ministra. 

Totodată, Revenco a anunțat că vor fi accelerate procesele de conectare la sistemele informaționale internaționale care vor permite acces la datele privind pasagerii suspecți înainte de decolarea aeronavelor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:15 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău