Măsuri sporite de securitate în Europa, de Revelion. Franța ridică elicoptere și drone, amendă în Roma pentru artificii și petarde

  • 30 Decembrie 2023 13:20
Măsuri sporite de securitate în Europa, de Revelion. Franța ridică elicoptere și drone, amendă în Roma pentru artificii și petarde

Europa se pregătește să întâmpine 2024 cu măsuri de securitate sporite. Polițiștii vor patrula prin capitalele europene unde vor fi impuse controale foarte stricte. Autoritățile spun că măsurile au fost luate preventiv pentru a evita incidente legate de terorism, mai ales în contextul războiului dintre Israel și Hamas.

Germania și-a învățat lecția de anul trecut. 18 polițiști au fost răniți, iar 103 oameni au ajuns în spatele gratiilor în urma violențelor din noaptea de Revelion. Pentru a evita incidente similare, Berlin a luat măsuri drastice. Un dispozitiv masiv de securitate va patrula străzile, iar la Poarta Brandenburg, unde va avea loc focul de artificii, vor fi impuse controale stricte de securitate, inclusiv o taxă de intrare de 10 euro, scrie Digi24.

Anja Dierschke, purtător de cuvânt al poliției din Berlin: "Ne pregătim pentru această operațiune de foarte mult timp și lucrăm în strânsă colaborare cu pompierii. Vom aborda o strategie umăr la umăr. Vom participa la unele operațiuni de salvare atunci când aceștia sunt chemați în locurile fierbinți. Vom colabora îndeaproape atât în cazul echipelor de comandă pentru a putea acționa imediat și cu flexibilitate."

O campanie de avertizare și conștientizare a fost desfășurată și online.

Peste 90.000 de polițiști și jandarmi vor împânzi străzile orașelor franceze duminică, pentru a se asigura că trecerea în noul an va fi una fără incidente. 6.000 de agenți vor patrula numai în Paris, acolo unde sunt așteptate ceremonii impresionante.

Capitala franceză care va găzdui, în 2024, Jocurile Olimpice și pe cele paralimpice a ridicat nivelul de alertă teroristă la maximum pe fondul războiului dintre Israel și Hamas.

Vânzarea și consumul de alcool vor fi interzise în anumite regiuni, iar accesul, în zona festivităților, va fi permis doar în urma unui control. Între 700.000 și 1 milion de oameni sunt așteptați pe Champs Elysees în noaptea dintre ani, iar peste 1,5 milioane de spectatori în tot orașul.

Gerald Darmanin, ministrul de interne: "Vom ridica 10 elicoptere ale Jandarmeriei Naționale și acestea vor survola pe tot teritoriul țării, în ajutorul poliției, identificând problemele și ajutând agenții să intervină. De asemenea, și asta e un lucru nou pentru 31 decembrie, vom ridica drone, care s-au dovedit foarte eficiente pe timpul Campionatului de Rugby, la fel ca și în cazul violenței urbane. Forțele de ordine vor folosi foarte multe resurse aeriene."

Pe fondul preocupărilor privind posibile atacuri teroriste sau alte scene tensionate, și Italia va impune măsuri speciale de securitate pentru noaptea dintre ani.

Aprinderea de artificii și alte dispozitive pirotehnice va fi interzisă în centrul istoric al Romei, la fel administrarea și comercializarea băuturilor și alimentelor în recipiente și cutii de sticlă. Amenda va ajunge la 200 de euro.
.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău