Măsuri extreme în Brazilia din cauza secetei severe - ar putea fi stabilite rații de consum de energie electrică

  • 02 Septembrie 2021 12:20
Măsuri extreme în Brazilia din cauza secetei severe - ar putea fi stabilite rații de consum de energie electrică

Energia electrică ar putea fi raționalizată în Brazilia, din cauza secetei severe care lovește țara în perioada recentă, a anunțat vicepreședintele țării, Hamilton Mourão, conform Reuters. Vicepreședintele i-a contrazis, astfel, pe alți oficialii brazilieni care au spus că o astfel de măsură extremă nu este necesară.

Brazilia, una dintre cele mai mari puteri agricole ale lumii, se confruntă cu una dintre cele mai grele episoade de secetă din ultimul secol. Din cauza lipsei precipitațiilor, rezervoarele hidroelectrice au fost golite, inflația a crescut, iar fermierii au suferit pierderi masive, scrie digi24.ro.

Guvernul lui Bolsonaro a încercat să încurajeze consumul ponderat de energie pentru a evita o criză. 

„Este posibil să fie nevoie să raționalizăm consumul”, le-a spus Mourão jurnaliștilor, precizând și că guvernul a luat măsurile necesare pentru a preveni penele de curent.

Anterior, și ministrul energiei și minelor a spus că țara se confruntă cu o criză energetică mai gravă decât s-a estimat inițial. În cinci luni s-a pierdut o cantitate de energie egală cu cea consumată de Rio de Janeiro, al doilea cel mai mare oraș al Braziliei. De asemenea, guvernul a anunțat creșterea prețurilor la energiei, începând din 1 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:2,06 m/s
Fri
28
Sat
27
Sun
22
Mon
24
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău